Blue Ice Explorer

Dagsture med Blue Ice

Vores dagsture kan alle købes direkte på Blue Ice Café i Narsarsuaq om sommeren. Her har vi opslag oppe med fastlagte ture en uge frem. Alle ture kører dog ikke hver dag, så det er en rigtig god idé at Kontakt os in advance by email with your requests and bookings. You can read about the different tours below. 

Ture med afgang fra Narsaq og Qaqortoq skal bestilles på forhånd.

Dagsture fra Narsarsuaq | Dagsture fra Igaliku | Dagsture fra Narsaq | Dagsture fra Qaqortoq

Bemærk at al aktivitet i Grønland er meget afhængig af vejrforholdene. Vi forbeholder os derfor ret til at ændre i turprogrammet. Læs i øvrigt vores Betingelser.

Blue Ice Explorer

Dagsture fra Narsarsuaq

Dagsture fra Narsarsuaq

Bådtur til Qooroq Isfjord

Qooroq

Vi sejler fra Narsarsuaq til den undersøiske moræne ved Qooroq fjordens udmunding. Her går mange af de store isfjelde på grund, og vi sejler tæt forbi dem for at komme igennem og ind i Qooroq fjorden. Derinde åbenbarer der sig en fantastisk udsigt; tusinder af isbjerge, stejle klippevægge og i bunden af fjorden den store gletscher. Gletscheren frigiver ikke mindre end 200.000 tons is om dagen! Mange af disse isbjerge har de flotteste turkise farver. Inde i Qooroq fjorden nyder vi udsigten, motoren stoppes og vi driver med strømmen. Stilheden er “larmende”, kun afbrudt af de mange isbjerges knasende og bragende lyde, når de roterer og knækker i mindre stykker. Et syn og en oplevelse, der ikke kan fås større. Undervejs på turen indsamler vi is, og nyder en drink med den klingende lyd af tusinde år gamle luftbobler som springer i glasset.

Varighed:1½ -3 timer
Krav til deltagerne:Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur
Prisen inkluderer:Sejlads og forfriskning med is – mere end 1000 år gammel!
Pris pr person: EUR 90 / DKK 650

Qooroq
Qassiarsuk
Dagsture fra Narsarsuaq

Qassiarsuk (Brattahlid)

Qassiarsuk

Bygden Qassiarsuk ligger ca 15 minutters sejlads over fjorden fra Narsarsuaq. Fåreavlere lever i dag på nøjagtig de samme jorde, som Erik den Røde og hans folk slog sig ned på, for over 1000 år siden. Gå en tur gennem bygden, hvor du fornemmer stemningen i et lille Sydgrønlandsk samfund, samtidig med at du ser hvordan historien om nordboerne og nutidens moderne fåreavl går op i en højere enhed. Entré til Brattahlid – en replika af Tjodhildes kirke og Erik den Rødes langhus – er ikke inkluderet i turen.

Fra Qassiarsuk kan du også vandre på egen hånd af traktorsporet over mod den isfyldte Bredefjord. På halvvejen er der den flotteste udsigt over begge fjorde og et vildt landskab spækket med små søer. Går man hele vejen ned til fåreholderstedet Tasiusaq er det 16 km tur/retur.

Varighed:Fra 3 timer til en hel dag
Krav til deltagerne:Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur
Prisen inkluderer:Sejlads Narsarsuaq – Qassiarsuk t/r. Folder med kort
Pris pr personDKK 400 pr person

Dagsture fra Narsarsuaq

Igaliku (Gardar)

destination_igaliku

Turen går via Eriks Fjord til Itilleq – havneanløbet for bygden Igaliku. Derfra har du en mindre vandretur (4 km) af Kongevejen til den lille historiske bygd Igaliku. Bygden er en af de smukkeste i Grønland. Fra passet på Kongevejen ser man ned på de spredte, farvestrålende huse, grønne marker og den azurblå fjord. På den anden side af fjorden knejser Illerfissalik stolt med sin sneklædte tinde op mod himlen. Igaliku var nordboernes bispesæde, og ruinerne fra denne tid er imponerende. Bygdens ca 30 indbyggere lever i dag af fårehold. Der er en skole, kirke og butik.

På vores café kan man bestille en frokost, hvor der indgår lokale produkter. Dagsturen går tilbage med båd til Narsarsuaq sidst på eftermiddagen/aftenen.

Varighed:1 dag
Krav til deltagerne:Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur. Medbring gode travesko.
Prisen inkluderer:Sejlads Narsarsuaq – Itilleq t/r. Vandretur fra Itilleq til Igaliku. Tillæg til pris ved transport med bil. Folder med kort.
Pris pr person: EUR 117 / DKK 850
Transfer by car Itilleq – Igaliku (per tour)(1-4 persons): EUR 55 / DKK 400

Unesco-Gardar
Glaicer
Dagsture fra Narsarsuaq

Vandretur til Narsarsuaq Gletscher

Glaicer

Efter en kort køretur, som bringer os det første stykke vej gennem Hospitalsdalen, vandrer vi ud gennem den maleriske Blomsterdal og videre mod gletscheren – Den Døde Bræ. En død bræ er en bræ som smelter, inden den når havet – altså producerer den ingen isbjerge. De første kilometer går nemt i ret fladt terræn, hvor rislende bække passeres og der er mulighed for at se svævende havørne. For at få udsyn over den fantastiske ismasse, må vi først klatre små 300 m op på fjeldet. Opstigningen er ikke farlig, men giver sved på panden. På fjeldtoppen nyder vi vores mad med en pragtfuld udsigt over gletscheren. Derefter kan vandringen fortsættes det sidste stykke ned til isen. Efterhånden som vi nærmere os gletscheren opdager vi, at det der lignede små ujævnheder, nu er høje tårne og dybe sprækker. Helt nede ved iskanten forbavses man over at se blomster, som har tilpasset sig det barske liv i naboskab med en bræ. Om eftermiddagen går turen samme vej tilbage til Narsarsuaq.

Varighed:1 dag
Krav til deltagerne:God kondition er påkrævet. Lidt hårdere vandring, af og til i vanskeligt terræn med nogle lange stigninger. Medbring vandrestøvler
Antal deltagere:4-12 deltagere
Prisen inkluderer:Transport til og fra Hospitalsdalen. Madpakke og guide
Pris pr person: EUR 69 / DKK 500

Dagsture fra Narsarsuaq

Blue Ice Camp

hike_camp

Blue Ice Camp er et skønt sted at opholde sig en dag eller to. Du kan sætte dit telt op på “den lille bitte slette” Narsarsuk, og sidde med drivende isfjelde for fødderne af dig og kigge på den imponerende gletscher i bunden af Qooroq fjorden. Om dagen kan du gå rundt på stranden blandt de strandede isskosser, du kan lede efter månesten på plateauet, tage på dagsvandring til bygden Igaliku eller bestige Illerfissalik (1752 m.o.h.). Narsarsuk er det perfekte sted at opleve stilheden og storheden.

Du kan leje køkkenfaciliteter så som gasblus, gryder og service, på vores kontor i Narsarsuaq.

Varighed:1 til flere dage
Krav til deltagerne:Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur. Turen er på egen hånd, og du medbringer selv telt og forsyninger. Landsætning foregår med gummibåd.
Antal deltagere:Min. 2 deltagere
Prisen inkluderer:Sejlads Narsarsuaq – Narsarsuk t/r
Pris pr person: EUR 138 / DKK 1000

hike_camp
Blue Ice Explorer

Dagsture fra Igaliku

Dagsture fra Igaliku

Igaliku Plateau. Guidet dagsvandretur.

Plateau-view-point

Tag med på en guidet vandretur og oplev den smukke og vilde natur i området nær Igaliku. Turen til Plateauet er en af de flotteste og mest afvekslende dagsture i Igaliku. Vi vandrer langs en brusende elv, kommer igennem et forunderligt klitlandskab, typisk pil- og birkevegetation, rene fjeldpartier med en enestående udsigt over Qooroq Isfjord og endelig et goldt “månelandskab” med forvitrede klipper og sten. Er vi heldige spotter vi måske polarræve og havørne undervejs. 
Turen indeholder mange højdemeter og mange timer i vandrestøvlerne, hvor vi til tider vandrer uden for stierne. Vi anbefaler derfor kun turen til folk med god fysisk kondition.

Varighed:Ca 7-8 timer
Krav til deltagerne:God kondition er påkrævet. Lidt hårdere vandring, af og til i vanskeligt terræn med nogle lange stigninger. Medbring vandrestøvler
Antal deltagere:4-12 deltagere
Prisen inkluderer:Madpakke og guide.
Pris pr person: EUR 69 / DKK 500

Plateau-view-point
Blue Ice Explorer

Dagsture fra Narsaq

Dagsture fra Narsaq

Sejltur til Indlandsisen (Tvillingebræen)

tour_twinglacier

Vi krydser den brede Sermilik Fjord, og snor os med båden mellem de mange drivende isbjerge, inden vi finder vej til den gletscher, der bliver kaldt for Tvillingebræen. Her er det muligt at komme på land, og efter ganske få hundrede meter står du på klipperne, hvor gletscheren smelter og brækker i stykker, og kan bogstaveligt talt røre indlandsisen! Det er også ét af de steder, hvor du rent faktisk kan se, at indlandsisen har trukket sig tilbage de sidste bare 30 år. I 1980erne kælvede Tvillingebræen direkte ud i fjorden. I dag brækker stykkerne af oppe på land! Men det er et fantastisk smukt sted, og du føler virkelig hvor lille du er, når du står lige ved siden af den gigantiske klump is!

Varighed:Ca. 3 timer
Krav til deltagerne:God kondition er påkrævet. Der er 400 meters vandring fra båden til isen. Medbring vandresko.
Antal deltagere:Min. 2 deltagere
Prisen inkluderer:Sejlads og ca 1 time på land på egen hånd
Pris pr personDKK 1.000 pr person

Cover image
Cover image
Dagsture fra Narsaq

Is-safari.

tour_icecruise

Narsaq er det perfekte udgangspunkt for sejlads mellem isbjerge. I bunden af Sermilik fjorden ligger flere særdeles aktive gletschere, der året rundt sender isbjerge forbi Narsaq ud mod det åbne hav. Turen er en ren foto-safari, hvor du får alle muligheder for at komme helt tæt på isfjeldene; se, høre og røre dem!

Varighed:Ca 1 time
Krav til deltagerne:Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur
Antal deltagere:Min. 2 deltagere
Prisen inkluderer:Sejlads
Pris pr personDKK 600 pr person

Blue Ice Explorer

Dagsture fra Qaqortoq

Dagsture fra Qaqortoq

Hvalsø Kirke.

tour_hvalsey

Hvalsey kirkeruin ligger i den beskyttede Hvalsey fjord på en frodig, sydvendt græsslette bare 30 minutter med båd fra Qaqortoq. Det var ifølge beretningerne Erik den Rødes fætter Thorkel Farserk, der tog landområdet ved Hvalsey i besiddelse. Thorkel var én af de mænd, der fulgte med Erik til Grønland i år 985, og han døde sikkert selv som hedning, og er nok blevet begravet et sted i nærheden af sin gård ved Hvalsey. Kristendommen kom til Grønland omkring år 1000, og herefter begyndte kirkebyggeriet. Den nuværende kirkeruin ved Hvalsey er imidlertid slet ikke så gammel men fra engang i 1300-tallet. Kirkeruinen er med sine høje stenmure den bedst bevarede nordboruin i Grønland. Den er 16 m lang og 8 m bred. Murene er 1,5 m tykke og op til 6 m høje.

På turen er der masser af tid til, at du kan gå rundt på egen hånd og udforske ruinerne og nyde det fredfyldte landskab, inden turen gå tilbage til Qaqortoq.

Varighed:Ca 2½ time
Krav til deltagerne:Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur
Antal deltagere:Min. 2 deltagere
Prisen inkluderer:Sejlads og ca 1 time på land på egen hånd. Folder med kort
Pris pr personDKK 750 pr person

Cover image
Cover image
Dagsture fra Qaqortoq

Sejltur til Indlandsisen (Tvillingebræen)

tour_twinglacier

Vi krydser den brede Sermilik Fjord, og snor os med båden mellem de mange drivende isbjerge, inden vi finder vej til den gletscher, der bliver kaldt for Tvillingebræen. Her er det muligt at komme på land, og efter ganske få hundrede meter står du på klipperne, hvor gletscheren smelter og brækker i stykker, og kan bogstaveligt talt røre indlandsisen! Det er også ét af de steder, hvor du rent faktisk kan se, at indlandsisen har trukket sig tilbage de sidste bare 30 år. I 1980erne kælvede Tvillingebræen direkte ud i fjorden. I dag brækker stykkerne af oppe på land! Men det er et fantastisk smukt sted, og du føler virkelig hvor lille du er, når du står lige ved siden af den gigantiske klump is!
På vejen hjem sejler vi forbi et fuglefjeld og et malerisk, lille vandfald.

Varighed:Ca 4½ timer
Krav til deltagerne:God kondition er påkrævet. Der er 400 meters vandring fra båden til isen. Medbring vandresko.
Antal deltagere:Min. 4 deltagere
Prisen inkluderer:Sejlads og ca 1 time på land på egen hånd
Pris pr person: EUR 234 / DKK 1,700

da_DKDA