UNESCO verdensarv 5 dage

Besøg Hvalsey, Igaliku og Qassiarsuk - 3 af 5 sydgrønlandske områder på UNESCO's verdensarvsliste, samt den farvestrålende by Qaqortoq

5 DAGE FRA DKK 6.785

GALLERI

KORT

Cover image

VIDEO


I 2017 blev fem udvalgte områder i Sydgrønland indskrevet på UNESCO’s verdensarvsliste. De repræsenterer et unikt kulturlandskab og en arktisk landbrugshistorie der strækker sig fra Nordboernes bosættelse og frem til nutidens sydgrønlandske fåreavlere. Besøg Hvalsø, Igaliku og Qassiarsuk – 3 af UNESCO områderne – sammen med den stemningsfulde by Qaqortoq. Derudover er der tid til en uforglemmelig sejltur mellem isfjeldene i Qooroq Isfjord.

Overnatning
Overnatning på hotel med eget eller delt bad/toilet.

Måltider
Morgenmad er inkluderet.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på hotellet.

Sværhedsgrad
Der er ingen særlige krav på denne tur. Der er en obligatorisk vandring mellem Itilleq og Igaliku på 4 km.

Selv-guidet
Alle vores pakketure er selv-guidede. Det betyder, at du ikke er en del af en større gruppe med en turleder til at guide jer rundt.
Vi sender detaljeret rejseinformationer til dig før du starter rejsen i Grønland.

Tursæson
Du kan starte denne tur alle ugens dage og kan selv bestemme dagens tempo og hvad du ønsker at se undervejs. Du skal blot give os besked om hvilken dato du planlægger at ankomme til Sydgrønland. Herefter booker vi resten af turen i Sydgrønland til dig.

BIE_Sæson

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq og bådtransfer til Qassiarsuk. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde slog sig ned i år 982. Ruinerne fra nordbotiden er alle velbevaret og museet (Brattahlid) kan besøges på egen hånd (entré er ikke inkluderet). I dag lever de ca 40 indbyggere i bygden hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik. Efter et par timer i bygden er der bådtransfer til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku for 2 nætter.

Dag 2
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie.

I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 3
Inden du forlader Itilleq (Igaliku) kommer du på en sejltur til Qooroq Isfjord. Dette er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis! Om eftermiddagen er der bådtransfer til Qaqortoq (sejlturen tager ca 1½ time)
Overnatning i Qaqortoq 2 nætter.

Dag 4
Qaqortoq er Sydgrønlands største by med ca 3300 indbyggere og uddannelsescenter for Sydgrønland med gymnasium, handelsskole og folkehøjskole. Derudover findes flere virksomheder f.eks Great Greenland med garveri og systue. Rundt omkring i byen møder man eksempler på projektet “Sten og menneske” – hvor forskellige billedkunstnere har gjort byen til en stor skulpturpark, med figurer hugget ind i klipperne. Midt på torvet kan man sidde og nyde Grønlands ældste springvand og samtidig holde øje med aktiviteten over på brættet, stedet hvor dagens fangst af fisk, sæl og hval bliver solgt.

Et besøg til den berømte nordboruin Hvalsø Kirke er inkluderet i turen. Hvalsø kirkeruin ligger på en frodig græsslette bare 30 minutter med båd fra Qaqortoq. Kirkeruinen er med sine op til 6 meter høje stenmure den bedst bevarede nordboruin i Grønland. På turen er der god tid til, at du kan gå rundt på egen hånd og udforske alle ruinerne og samtidig nyde det fredfyldte landskab.

Dag 5
Bådtransfer fra Qaqortoq til Narsarsuaq. Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café. Afrejse fra Narsarsuaq.
Afrejse fra Narsarsuaq.

Bemærk! På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen af dagsprogrammet være ændret.

Download dagsprogram som PDF

Med eget bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 8.205 pr person
Enkeltværelse: DKK 10.445 pr person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 6.785 pr person
Enkeltværelse: DKK 8.835 pr person

25% rabat for børn (2-11 år)

Prisen inkluderer:

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne (*)
  • Alle bådtransfers
  • Bådtur til Qooroq Isfjord
  • Bådtur til Hvalsø
  • Shuttle service i Narsarsuaq i forbindelse med de inkluderede sejladser.

Prisen er eksklusiv
Flybilletter
Turleder (denne tur er selv-guidet)
Rejse- og afbestillingsforsikring

(*) Hotel Qaqortoq tilbyder ikke bagagetransport fra havnen

Du kan altid tilføje flere dage til denne tur, hvis du ønsker at forlænge din rejse. Du kan bare give os besked, når du sender en rejseforespørgsel.

På nedenstående links kan du finde mere information om at rejse i Sydgrønland.

> Rejse og ankomst
> Overnatningsstederne på turen
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Tilkøbsture fra Narsaq
> Vandreture i Narsarsuaq området
> Vandreture i Qassiarsuk området
> Vandreture i Igaliku området

Send forespørgsel


    da_DKDA