Farm Holiday 8 dage - vandring & rundrejse

I løbet af turen besøger du tre forskellige fåreholdersteder samt to små bygder. Turen er en rundtur, hvor du vandrer fra sted til sted langs grusveje og på fjeldet. Vi sørger for at din bagage bliver transporteret, så du kan nyde turen med en mindre dagsrygsæk. 

8 DAGE FRA DKK 8.020

GALLERI

KORT

Cover image

VIDEO


Sydgrønland er det eneste sted i Grønland, hvor der findes et landbrug. I dag er der mere end 30 gårde fordelt over hele regionen. Ofte placeret i øde og fantastisk smukke omgivelser. De omgivende fjelde dyrkes med græs, så her finder man får, køer og heste vandre frit omkring. På denne tur tilbyder vi dig muligheden for at besøge nogle af disse gårde og få et førstehånds indtryk af dagliglivet hos de grønlændere, der lever af landet.

I løbet af turen besøger du tre forskellige fåreholdersteder samt to små bygder. Turen er en rundtur, hvor du vandrer fra sted til sted langs grusveje og på fjeldet. Vi sørger for at din bagage bliver transporteret, så du kan nyde turen med en mindre dagsrygsæk. 

Overnatning
Overnatning på guest house (værelse på hotel og fåreholdersted med delt bad/toilet). Værelser er inklusiv sengetøj og håndklæder.

Måltider
Morgenmad er inkluderet.
Der er køkkenfaciliteter på alle fåreholderstederne, men ikke på hotellerne i Igaliku og Narsarsuaq. Der er en lille fødevarebutik i Qassiarsuk, Igaliku og Narsarsuaq. Aftensmad på fåreholdstederne skal bestilles i forvejen eller du kan medbringe egen mad og tilberede. I Igaliku kan du bestille aftensmad på Igaliku Bygdehotel og i Narsarsuaq er der restaurant og cafeteria på hotellet.

Sværhedsgrad
Vandringen mellem overnatningssteder er for det meste let og følger traktorveje. Bemærk dog, at der er en lang rute på 15 km, der går på tværs af fjeldet med mange højdemeter. Din bagage bliver transporteret med bil eller båd.

Selv-guidet
Alle vores pakketure er selv-guidede. Det betyder, at du ikke er en del af en større gruppe med en turleder til at guide jer rundt.
Vi sender detaljeret rejseinformationer til dig før du starter rejsen i Grønland.

Tursæson
Du kan starte denne tur alle ugens dage og kan selv bestemme dagens tempo og hvad du ønsker at se undervejs. Du skal blot give os besked om hvilken dato du planlægger at ankomme til Sydgrønland. Herefter booker vi resten af turen i Sydgrønland til dig.

BIE_Sæson

Dag 1
Bådtransfer fra Itilleq til Qassiarsuk. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde slog sig ned i år 982. Ruinerne fra nordbotiden er alle velbevaret og museet (Brattahlid) kan besøges på egen hånd (entré er ikke inkluderet). I dag lever de ca 40 indbyggere i bygden hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik. Du har første nat på et lokalt guest house her i Qassiarsuk. 
Overnatning Qassiarsuk 1 nat

Dag 2
Fra Qassiarsuk følger du grusvejen i nordlig retning. Hele vejen vandrer du langs den smukke Tunulliarfik fjord på din højre side. Grusvejen er let at følge og det meste af tiden har du en perfekt udsigt til Narsarsuaq på den anden side af fjorden. Hvis du har en fiskestang med på turen, så er det den perfekte mulighed for at bruge lidt tid på at fiske. Særligt når du kommer nærmere udløbet af Qorlortoq elven. Kort før du når Qorlortoq elven møder du en grusvej på din venstre side, der går op ad bakke mod Qorlortup fåreholdersted. Dette er dit mål for i dag. En rute på i alt 10 km.
Overnatning Qorlortup fåreholdersted 1 nat

Dag 3
I dag går ruten gennem den smukke dal, Qorlortup Itinnera, med kurs mod Tasiusaq ved Sermilik fjorden. Der er ikke en decideret vandresti gennem dalen, men det er let at finde vej, da du blot skal følge den lille elv hele vejen til Sermilik fjorden. Der går mange fårestier langs ruten, så du kan med fordel følge dem. Hvis du kigger op er der gode muligheder for at spotte havørne i dalen. efterhånden som du nærmer dig Sermilik fjorden, vil du se en grusvej, der går til venstre i retning mod Sermilik fåreholdersted. Mængden af isbjerge her ved fjorden er imponerende og man forstår hvorfor de lokale fåreholdere nyder deres sted. Turen i dag er i alt 10 km.
Overnatning Sermilik fåreholdersted 1 nat

Dag 4
I dag har du en længere vandretur foran dig til fåreholderstedet Sillisit (ca 15 km). Fra Tasiusaq følger du de første 3 km sti langs den inderste del af fjorden, inden du når til Nunataaq, og derfra kan tage grusvejen over fjeldet mod Qassiarsuk. Efter en lille kilometer på grusvejen, drejer du til højre (mod syd) og fortsætter i terrænet over fjeldet til Sillisit. Denne del af turen er en ægte "alene i vildmarken" rute, hvor du skal navigere efter kort og kigge efter varderne. I tilfælde af dårligt vejr og sigtbarhed, kan du følge grusvejen hele vejen forbi gården Inneruulalik og videre langs fjorden til Sillisit. Turen bliver så noget længere (ca 23 km). Sillisit ligger smukt placeret lige over for udmundingen af Qooroq isfjord. Det er en frodig plet i en overvældende natur, og krydret med en grønlandsk families gæstfrihed får du en oplevelse, du aldrig glemmer!
Overnatning Sillisit fåreholdersted 1 nat

Dag 5
Efter tre lange vandredage fra gård til gård er det nu blevet tid til en lettere dag. Vi henter dig med båd ved Sillisit. Herfra er der en 10-minutters sejltur over Tunulliarfik fjorden til landgangsstedet Itilleq. Fra Itilleq vandrer du 4 km langs "Kongevejen" til en af de smukkeste bygder i Grønland, Igaliku. Kort før du når bygden, er der et fantastisk udsigtspunkt med kig til de farverig huse, de frodige grønne marker og den blå fjord. Et oplagt sted til at tage en lille pause.
Overnatning i Igaliku for 2 nætter.

Dag 6
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie.

I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 7
Du har 4 km vandring fra Igaliku til Itilleq, hvorfra vi henter dig i en af vores både. Sejlturen til Narsarsuaq går via isfjorden Qooroq. Sejlturen på Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis!
Overnatning i Narsarsuaq 1 nat.

Day 8
Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café.
Afrejse fra Narsarsuaq.

Bemærk! På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen på dagsprogrammet være ændret.

Download dagsprogram som PDF

Guesthouse med delt bad/toilet (inkl. morgenmad)
Dobbeltværelse: DKK 8.020 pr person
Enkeltværelse: DKK 10.380 pr person

25% rabat for børn (2-11 år)

Prisen inkluderer:

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Alle bådtransfers
  • Bådtur til Qooroq Isfjord
  • Shuttle service i Narsarsuaq i forbindelse med de inkluderede sejladser.

Prisen er eksklusiv
Flybilletter
Turleder (denne tur er selv-guidet)
Rejse- og afbestillingsforsikring

Du kan altid tilføje flere dage til denne tur, hvis du ønsker at forlænge din rejse. Du kan bare give os besked, når du sender en rejseforespørgsel.

På nedenstående links kan du finde mere information om at rejse i Sydgrønland.

> Rejse og ankomst
> Overnatningsstederne på turen
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Tilkøbsture fra Narsaq
> Vandreture i Narsarsuaq området
> Vandreture i Qassiarsuk området
> Vandreture i Igaliku området

Send forespørgsel


    da_DKDA