Rundrejse 10 dage - Nanortalik

På denne pakketur oplever du i sandhed Sydgrønlands mangfoldighed. 2 hele dage i Nanortalik – Grønlands sydligste by – viser dig enestående natur i form af de berømte, sylespidse fjelde og granitvægge i Tasermiutfjorden, side om side med livet i en traditionsrig by tæt på Kap Farvel. 

10 DAGE FRA DKK 11.585

GALLERI

KORT

Cover image

VIDEO

På denne pakketur oplever du i sandhed Sydgrønlands mangfoldighed. 2 hele dage i Nanortalik – Grønlands sydligste by – viser dig enestående natur i form af de berømte, sylespidse fjelde og granitvægge i Tasermiutfjorden, side om side med livet i en traditionsrig by tæt på Kap Farvel. Dertil besøger du den farverige og mere moderne by Qaqortoq, samt fåreholderbygderne Qassiarsuk og Igaliku, der nu er med på UNESCO’s verdensarvsliste som bevaringsværdig kulturarv.

Overnatning
Overnatning på hotel med eget eller delt bad/toilet.

Måltider
Morgenmad er inkluderet.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på hotellet.

Sværhedsgrad
Der er ingen særlige krav på denne tur. Der er en obligatorisk vandring mellem Itilleq og Igaliku på 4 km.

Selv-guidet
Alle vores pakketure er selv-guidede. Det betyder, at du ikke er en del af en større gruppe med en turleder til at guide jer rundt.
Vi sender detaljeret rejseinformationer til dig før du starter rejsen i Grønland.

Tursæson
Du kan starte denne tur alle ugens dage og kan selv bestemme dagens tempo og hvad du ønsker at se undervejs. Du skal blot give os besked om hvilken dato du planlægger at ankomme til Sydgrønland. Herefter booker vi resten af turen i Sydgrønland til dig.

BIE_Sæson

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Bådtransfer til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op. Overnatning i Igaliku 2 nætter.

Dag 2
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie.

I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 3
Bådtransfer fra Igaliku (Itilleq) til Qaqortoq (sejlturen tager ca 1½ time).
Overnatning i Qaqortoq 2 nætter.

Dag 4
Qaqortoq er Sydgrønlands største by med ca 3300 indbyggere. Qaqortoq er uddannelsescenter for Sydgrønland med gymnasium, handelsskole og folkehøjskole. Derudover findes flere virksomheder f.eks Great Greenland med garveri og systue. Rundt omkring i byen møder man eksempler på projektet “Sten og menneske” – hvor forskellige billedkunstnere har gjort byen til en stor skulpturpark, med figurer hugget ind i klipperne.

Midt på torvet kan man sidde og nyde Grønlands ældste springvand og samtidig holde øje med aktiviteten over på brættet, stedet hvor dagens fangst af fisk, sæl og hval bliver solgt. Fra Qaqortoq kan du også på en tur besøge den berømte nordboruin Hvalsø Kirke. Turen bør bestilles i forvejen, da der ikke er faste afgange på alle ugens dage.

Dag 5
Bådtransfer fra Qaqortoq til Nanortalik. Sejlturen tager ca 2 timer.
Overnatning i Nanortalik 3 nætter.

Dag 6 og 7
Nanortalik (som betyder ”stedet med isbjørne”) er Grønlands sydligste by og fik sit navn, fordi enkelte isbjørne hvert forår kommer drivende forbi med storisen fra Østgrønland. I gamle dage flyttede sælfangerne ud på de yderste øer om foråret for at jage klapmydser (sæler), når disse trak forbi sammen med storisen, og Nanortalik er nok den by i Sydgrønland, hvor flest stadig holder fast i de gamle traditioner, og fangerkulturen er en del af mange familiers hverdag. Nanortalik råder over et af Grønlands flotteste museer, med udstillinger med bl.a. de gamle nordbodragtfund fra Herjolfsnæs, kajakker og konebåde, en Inuitboplads med tørvehytter og telte og meget mere. Der er også mulighed for korte vandreture omkring byen.

Fra Nanortalik kan du besøge den storslåede Tasermiut fjord på en sejltur. Området er verdensberømt blandt klatrere og bjergbestigere, men du behøver ikke at have så store ambitioner! Det er en fantastisk oplevelse bare at sejle på fjorden, eller at besøge en af bygderne Tasiusaq, Narsarmijit (Frederiksdal) eller Aappilattoq, hvor tiden næsten står stille. Vi anbefaler at du arrangerer sådanne ture på forhånd.

Day 8
Helikopter transfer (med rutehelikopteren) fra Nanortalik til Narsarsuaq (ca 35 min.).
Overnatning i Narsarsuaq for 2 nætter.

Day 9
Dagstur til Qassiarsuk. Bygden Qassiarsuk ligger ca 15 minutters sejlads over fjorden fra Narsarsuaq. Fåreavlere lever i dag i nøjagtig det samme område, som Erik den Røde og hans folk slog sig ned på for over 1000 år siden. Gå en tur gennem bygden og oplev stemningen i et lille Sydgrønlandsk samfund, samtidig med at du ser hvordan historien om nordboerne og nutidens moderne fåreavl går op i en højere enhed. Du kan også besøge friluftmuseet Brattahlid – en replika af Tjodhildes kirke og Erik den Rødes langhus (entré er ikke inkluderet). Fra Qassiarsuk kan du vandre af grusvejen over mod den isfyldte Sermilik fjord. På halvvejen er der den flotteste udsigt over begge fjorde og et vildt landskab spækket med små søer. Går man hele vejen ned til fåreholderstedet Tasiusaq, er det 16 km tur/retur.

Dag 10
Sejlturen på Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis! Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café.
Afrejse fra Narsarsuaq.

Bemærk! På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen på dagsprogrammet være ændret.

Download dagsprogram som PDF

Med eget bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 14.800 pr person
Enkeltværelse: DKK 19.795 per person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 11.585
Enkeltværelse: DKK 14.885 per person

25% rabat for børn (2-11 år)

Prisen inkluderer:

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne (*)
  • Alle bådtransfers
  • Bådtur til Qooroq Isfjord
  • Shuttle service i Narsarsuaq i forbindelse med de inkluderede sejladser.
  • Helikopter Nanortalik – Narsarsuaq*

* Rutehelikopter som I tilfælde af dårligt vejr kan blive om booket til båd.

Prisen er eksklusiv
Flybilletter til/fra Grønland
Turleder (denne tur er selv-guidet)
Rejse- og afbestillingsforsikring

(*) Hotel Qaqortoq tilbyder ikke bagagetransport fra havnen

Du kan altid tilføje flere dage til denne tur, hvis du ønsker at forlænge din rejse. Du kan bare give os besked, når du sender en rejseforespørgsel.

På nedenstående links kan du finde mere information om at rejse i Sydgrønland.

> Rejse og ankomst
> Overnatningsstederne på turen
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Tilkøbsture fra Narsaq
> Vandreture i Narsarsuaq området
> Vandreture i Qassiarsuk området
> Vandreture i Igaliku området

Send forespørgsel


    da_DKDA