Vandring og Rundrejse 10 dage

Denne pakketur består af en cocktail med alt det bedste fra Sydgrønland: storslået natur, sejlads på isfyldte fjorde, historiske steder, moderne byer og hyggelige bygder.

10 DAGE FRA DKK 8.840

GALLERI

KORT

Cover image

VIDEO


Denne pakketur består af en cocktail med alt det bedste fra Sydgrønland: storslået natur, sejlads på isfyldte fjorde, historiske steder, moderne byer og hyggelige bygder. I Narsaq oplever du en moderne, mellemstor by, som ligger smukt omgivet af is på alle sider. Du tilbringer tre dage i Igaliku – Grønlands smukkeste bygd – som er udgangspunkt for nogle af de bedste vandreture i området. Endelig overnatter du på et fåreholdersted, der er som en oase i en barsk natur. Her oplever du gæstfriheden hos en grønlandsk familie.

Overnatning
Overnatning er på guesthouse (hotel og fåreholdsted med delt bad/toilet). Ophold på vandrehjem med egen sovepose kan forespørges.

Måltider
Morgenmad er inkluderet ved overnatning på guesthouse-standard, men ikke inkluderet på vandrehjem.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på alle overnatningssteder.

Sværhedsgrad
Vandringen mellem overnatningssteder er let og følger traktorveje. Den længste fra Sillisit til Qassiarsuk er ca 15 km.

Selv-guidet
Alle vores pakketure er selv-guidede. Det betyder, at du ikke er en del af en større gruppe med en turleder til at guide jer rundt.
Vi sender detaljeret rejseinformationer til dig før du starter rejsen i Grønland.

Tursæson
Du kan starte denne tur alle ugens dage og kan selv bestemme dagens tempo og hvad du ønsker at se undervejs. Du skal blot give os besked om hvilken dato du planlægger at ankomme til Sydgrønland. Herefter booker vi resten af turen i Sydgrønland til dig.

BIE_Sæson

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq og bådtransfer til Narsaq (sejlturen tager ca 1 time).
Overnatning i Narsaq for 2 nætter.

Dag 2
Narsaq er en mellemstor by i Sydgrønland med ca 1500 indbyggere. Den ligger smukt placeret på en frodig slette, omgivet af Narsaq Sund der næsten altid er fyldt med isbjerge fra de omgivende gletschere. I baglandet knejser højere fjelde. Ét af disse er Kvanefjeldet, der er kendt for sin store koncentration af sjældne bjergarter og mineraler heriblandt den smukke, lyserøde smykkesten Tugtupit. De gamle kolonihuse ved jollehavnen danner rammen om museet i Narsaq, som bestemt er et besøg værd. Fra Narsaq er det muligt at tilkøbe forskellige udflugter, f.eks en sejltur til indlandsisen (Tvillingebræen) eller en Is-safari.Det er en god idé at bestille turene på forhånd, da de fleste kræver minimum 4 deltagere for at blive gennemført.

Der er også fine vandreture omkring Narsaq. Hvis du vil besøge Kvanefjeldet, anbefaler vi at du tager en taxi til fåreholderstedet, der ligger 7 km ind af grusvejen mod Kvanefjeldet. Dermed sparer du lidt kræfter på en tur, der ellers er 20-25 km t/r, og du får mere tid til at kigge efter sten! Dyrnæs og Narsaq Point er to kortere vandreture (7 – 8 km), og endelig er der en rigtig flot udsigt fra toppen af Tasiigaaq (den mindste af de to toppe der udgør Narsaqs vartegn). Forhør dig nærmere om vandreturene på turistkontoret.

Dag 3
Bådtransfer fra Narsaq til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku 3 nætter.

Day 4 and 5
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie.

I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 6
Bådtransfer fra Itilleq til Sillisit. Sillisit ligger smukt placeret lige over for udmundingen af Qooroq isfjord. Det er en frodig plet i en overvældende natur, og krydret med en grønlandsk families gæstfrihed får du en oplevelse, du aldrig glemmer!
Overnatning i Sillisit 2 nætter. Det er muligt at bestille aftensmad lokalt hos fåreholderfamilien. (Dette er ikke inkluderet i pakketuren, og bør bestilles ved ankomst i Narsarsuaq).

Dag 7
Der er flere vandremuligheder omkring Sillisit. Hvis vejret er godt kan du bestige fjeldet Naajat (590 m), udsigtspunktet syd for Sillisit med antennen på toppen. Der er flot udsigt fra toppen og fårestier det meste af vejen op, selvom ruten ikke er markeret. Alternativt kan du tage grusvejen over halvøen til fåreholderstedet Kangerlua (8-9 km) der ligger smukt ned til den isfyldte Sermilik Fjord. Det er også en rigtig flot vandretur. Sillisit er også det perfekte sted at slappe af, og lade indtrykkene fra de foregående dage bundfælde sig, eller få en snak med familien om livet på gården.

Day 8
Vandring til bygden Qassiarsuk (ca 15 km). Der er grusvej hele vejen. De første 5 km er lette, og følger fjorden hen til fåreholderstedet Inneruulalik. Herfra snor vejen sig opad og ind i landet de næste 5 km, inden den vender nedad igen mod Qassiarsuk. Regn med omkring 4-5 timers vandring i alt. Det er også muligt at få et lift med enten båd eller bil for et ekstra supplement (skal bestilles på forhånd). I Qassiarsuk kan du besøge museet Brattahlid på egen hånd (entré er ikke inkluderet). Sidst på dagen er der bådtransfer til Narsarsuaq.
Overnatning i Narsarsuaq for 2 nætter.

Day 9
Vandretur på egen hånd til Narsarsuaq Gletscher, der er en del af indlandsisen, og som ligger bare 8 km fra Narsarsuaq. Turen går gennem Blomsterdalen, inden stien fører 300 meter op til et plateau, hvorfra der er en imponerende udsigt over gletscheren. Herfra er der ½ times vandring ned til selve isen. Turen går samme vej tilbage.

Dag 10
Sejlturen på Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis! Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café.
Afrejse fra Narsarsuaq.

Bemærk! På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen på dagsprogrammet være ændret.

Download dagsprogram som PDF

Guesthouse med delt bad/toilet (inkl. morgenmad)
Dobbeltværelse: DKK 8.840 pr person
Enkeltværelse: DKK 12.275 pr person

Vandrehjem med egen sovepose i 4- og 6 sengs rum (morgenmad ikke inkluderet)
Pris på forespørgsel

25% rabat for børn (2-11 år)

Prisen inkluderer:

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Alle bådtransfers
  • Bådtur til Qooroq Isfjord
  • Shuttle service i Narsarsuaq i forbindelse med de inkluderede sejladser.

Prisen er eksklusiv
Flybilletter
Turleder (denne tur er selv-guidet)
Rejse- og afbestillingsforsikring

Du kan altid tilføje flere dage til denne tur, hvis du ønsker at forlænge din rejse. Du kan bare give os besked, når du sender en rejseforespørgsel.

På nedenstående links kan du finde mere information om at rejse i Sydgrønland.

> Rejse og ankomst
> Overnatningsstederne på turen
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Tilkøbsture fra Narsaq
> Vandreture i Narsarsuaq området
> Vandreture i Qassiarsuk området
> Vandreture i Igaliku området

Send forespørgsel


    da_DKDA